起業する際に必要な申請や費用について【個人事業主、株式会社、合同会社の違いについて】

起業する際に必要な申請や費用について【個人事業主、株式会社、合同会社の違いについて】

会社 を 作る 費用

Slovenski državljani za vstop v Ukrajino vizuma ne potrebujejo.

Državljani Ukrajine potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Izjema so imetniki diplomatskih in biometričnih službenih potnih listov Ukrajine (na podlagi Sporazuma med EU in Ukrajino o vizumskih olajšavah in Spremembe Sporazuma o vizumskih olajšavah).

Vizumsko poslovanje odslej poteka tudi preko vizumskega centra zunanjega ponudnika VFS GLOBAL. Prosilci za vizum lahko še vedno osebno predajo vizumske vloge neposredno na Veleposlaništvo RS v Kijevu vsak dan med 10.00 in 12.00, razen ob četrtkih.

Podrobnejše informacije o vizumskem poslovanju so objavljene na spletni strani Veleposlaništva, http://kiev.embassy.si, in novi spletni strani www.vfsglobal.com/slovenia/ukraine, prav tako lahko vse potrebne informacije pridobite na telefonski številki +380 44 323 01 76, +380 50 117 90 64 in elektronskem naslovu info.siuk(at)vfshelpline.com.

Spletna vizumska vloga

Tujci lahko za vizum zaprosijo tudi na:

Generalni konzulat Slovaške republike 4, Lokoty, 880 17 Uzhgorod T: 0038-0312 / 613 666, 0038-0312 F: 0038-312 / 612 540 E: cg.uzhhorod(at)mzv.sk

Vizumski vlogi morajo priložiti dokumentacijo, ki je določena v Izvedbenem sklepu Komisije o seznamu spremnih dokumentov, ki jih morajo predložiti prosilci za vizum v Belorusiji, Kamerunu, Gruziji, Moldaviji, Ukrajini in Združenih arabskih emiratih.

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja na okupirana območja Avtonomne republike Krim, Donecke oblasti in Luganske oblasti, ker slovenska konzularna služba tam ne more zagotoviti konzularne pomoči in zaščite.

Opozorilo - Predstavniki Državne obmejne policije imajo pravico tujim državljanom zavrniti in prepovedati vstop v Ukrajino do treh let. Zoper tiste, ki bi kljub temu vstopili na navedena območja, je po ukrajinski zakonodaji predvidena kazenska odgovornost.

Vstop na območje Avtonomne republike Krim je na podlagi ukrajinske zakonodaje možen samo preko določenih mejnih prehodov in s posebnim dovoljenjem ukrajinskih oblasti, ki ga lahko izda Državna migracijska služba ali teritorialni organ Državne migracijske službe Gegeničeskega in Novotroickega rajona Hersonske oblasti. Informacije o postopku pridobitve dovoljenja za vstop na Krim in seznam kategorij tujcev, ki imajo pravico pridobiti tako dovoljenja, so objavljene na spletni strani ukrajinske Državne migracijske službe.

Informacije o mejnih prehodih za vozila so objavljene na spletni strani ukrajinske Državne migracijske službe.

Vstop na okupirana območja Donecke in Luganske oblasti je po ukrajinski zakonodaji možen samo preko ukrajinskih kontrolnih točk. Postopek je podrobno opisan na spletnih straneh SBU (Varnostne službe Ukrajine).

Register dovoljenj za vstop in gibanje oseb na področju Donecke in Luganske oblasti je dostopen na spletni povezavi Varnostne službe Ukrajine.

Vse informacije na navedenih spletnih povezavah, razen prve, ki je dostopna tudi v angleškem jeziku, so dostopne samo v ukrajinskem jeziku.

Za vožnjo po Ukrajini potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

Kazni zaradi posedovanja drog so izredno visoke.

Uradno ni dovoljeno kajenje in uživanje alkoholnih pijač na javnih površinah (javna prevozna sredstva, avtobusne postaje, podhodi, kulturne, športne in vladne ustanove, igrišča, parki itd.)

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma

Naša predstavništva

Veleposlaništvo Republike Slovenije

Bogdana Hmelnickega 48, 4. nadstropje

T: (+) 380 44 585 23 30

SLO: (01) 478 6568

F: (+) 380 44 585 23 43

Source: http://www.kiev.embassy.si/index.php?id=1153動画を見ます 会社 を 作る 費用

起業する際に必要な申請や費用について【個人事業主、株式会社、合同会社の違いについて】

詳細について 会社 を 作る 費用

 URADNE URE VELEPOSLANIŠTVA:

Telefonske informacije: vsak delovni dan od 14h-15h, na telefonski številki: Tel: + 380 44 585 2332

Konzularna in vizumska vprašanja naslovite na e-mail: sloembassy.kyiv(at)gov.si 

Ukrajina je v časovnem pasu CET+1.

Osebe, pooblaščene za odločanje v upravnih postopkih s konzularnega področja:

- Srečo Petrič, minister svetovalec - Gregor  Frank, svetovalec

VARNOSTNA OPOZORILA

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja v določene dele države. 

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja na okupirana področja Avtonomne republike Krim, Donecke oblasti in Luganske oblasti. Na teh področjih slovenskim državljanom ne moremo zagotoviti konzularne pomoči in zaščite.

Opozorilo - Opozarjamo, da za vstope na začasno okupirana področja Donecke in Luganske oblasti ter v Avtonomno republiko Krim, ki niso skladni z ukrajinsko zakonodajo, Ukrajina na osnovi Zakona o pravnem statusu tujcev in oseb brez državljanstva, predvideva kazensko odgovornost. Predstavniki Državne obmejne policije imajo pravico tujim državljanom zavrniti in prepovedati vstop v Ukrajino do treh let.

Vstop na področje Avtonomne republike Krim je na podlagi ukrajinske zakonodaje možen samo preko določenih mejnih prehodov in s posebnim dovoljenjem ukrajinskih oblasti.  Posebno dovoljenje lahko izda Državna migracijska služba ali teritorialni organ Državne migracijske službe Gegeničeskega in Novotroickega rajona Hersonske oblasti. Informacije o postopku pridobitve dovoljenja za vstop na Krim in seznam katere kategorije tujcev imajo pravico do pridobitve takega dovoljenja so objavljene na spletni strani Državne migracijske službe Ukrajine: http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumentuvannya-inozemtsiv/3262-otrimannya-spetsialnogo-dozvolu-dlya-v-jizdu-do-krimu.

Informacije o mejnih prehodih za vozila so objavljene na spletni strani ukrajinske Državne migracijske službe: http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/470.htm.  

Vstop na okupirana območja Donecke in Luganske oblasti je po ukrajinski zakonodaji možen samo preko ukrajinskih kontrolnih točk. Postopek je podrobno opisan na spletnih  straneh SBU (Varnostne službe Ukrajine): http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=136472&cat_id=136462.

Register dovoljenj za vstop in gibanje oseb na področju Donecke in Luganske oblasti je dostopen na spletni povezavi Varnostne službe Ukrajine: https://urp.ssu.gov.ua/.

Vse informacije iz navedenih spletnih povezav, razen prve, ki je dostopna tudi v angleškem jeziku, so dostopne samo v ukrajinskem jeziku. 

NUDENJE KONZULARNE ZAŠČITE:

Popotniki lahko pred potovanjem prostovoljno izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljete našemu veleposlaništvu. S tem olajšate izvajanje morebitne konzularne zaščite. 

Veleposlaništvo Republike Slovenije Kijev

Bogdana Hmelnickega 48 4. nadstropje 01030 Kijev Ukrajina

T: (+380) 44 585 23 30 F: (+380) 44 585 23 43 E: sloembassy.kyiv(at)gov.si 

Dežurna številka: (+380) 67 500 87 48

Source: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/evropa/ukrajina/

別れさせ屋 東京